ThermoReflekt ULTRA 16mm. R-värde 1.75*

Användningsområde: Bostäder, industrilokal, förråd, husbilar. Isolera väggar, tak, golv (golvbjälklag).

En isolering med diffusionspärr. Produkten har ETA certifikat ETA - 13/0525 System 3.

ULTRA är absolut den bästa isolering med aluminium och bubbelplast familjen som har accepteras status hos byggvarobedömningen. Monteras som de övriga med en luftspalt på båda sidorna på minst 15mm. Ju större luftspalt desto bättre R-värde får du. Ultran kan limmas direkt på ena ytan om det är lite utrymme då den bygger på 3 lager aluminiumfolie och två lager av bubbelplast. R-värden minskar med ca 30%. Perfekt att använda vid isolering av bilar då utrymmet är begränsat. Om det finns möjlighet till en liten luftspalt skall den vara mot karossen för bäst effekt.

En isolering med diffusionspärr.

ThermoReflekt Ultra är en reflekterande isolering med dubbla luftbubbel skikt och 3 aluminiumfolieskikt.

ThermoReflekt Ultra: Fiberfria, värmereflekterande aluminiumfolier  med två dubbla 8 mm (Brand klassad) polyetenbubblor, med intern reflektion i varje bubbelskikt. 16mm multi-folie / bubblor kärnan är täckt med två utanpåliggande Thermoreflekterande aluminium skikt (95% till 97% reflektivitet) för maximal strålningsvärmereflektion (låg strålningsvärmeabsorption) med en testad Emissivitet på 0,03 till 0,05.

Produktens R-värde är 0,43 m2ºC /W.

* R-värde 1,75 (DIT 478R/13) vid 20mm luftspalt på båda sidorna. Motsvarar ca 7,3cm stenull ( 0,037 W/(m2·K)).

Men detta är ett vilseledande nummer. U- och R-Värde mäter endast KONDUKTIV VÄRME (värme genom fysisk kontakt), men kom ihåg att 90% av all sommarvärme och 75% av all vintervärmeförlust kommer från strålningsvärme - värme som överförs från en värmekälla och rör sig genom luften.


Produkter


Produktbilder

Totalsumma:
    Till kassan
    (0)
    Tillagd i varukorgen