ThermoReflekt för lantbruk, maskinhallar mm.

Ej lagervara. Begär offert.

Lantbruksbyggnader som lador, stall, maskinhallar, etc. är ofta byggda med en stålkonstruktion. Stål absorberar både värme och kyla väldigt bra vilket gör det svårt att behålla ett bra klimat i lokalen. Dessa typer av miljöer är också väldigt utsatta för skadedjur och fuktangrepp som mögel.

ThermoReflekt BIG MTX är en reflekterande isolering som bygger på aluminiumfolie och luftbubblor av polyetenplast, speciellt framtagen för tuffare förhållanden som lantbruk, maskinhallar mm. ThermoReflekt BIG MTX's yta har en syrafast behdling och dess material absorberar inte fukt vilket gör det exemplariskt i fuktiga miljöer. Den är också enkel att hålla ren. Den drar inte åt sig gnagare som vill komma åt materialet för att bygga bo och den avger inga farliga ämnen. ThermoReflekt är den perfekta lösningen för lantbrukshallar som genererar en fuktig värme från människor och djur som sedan kyls ner mot det kallare taket och bildar kondens, samtidigt som skyddar ThermoReflekt BIG MTX skyddar mot solens värmande strålar sommartid.ThermoReflekt BIG MTX är lättmonterat även i efterhand.

Fördelar:

 • Syrafast.
 • Låg vikt.
 • Attraherar inte bobyggande gnagare, fåglar eller skadedjur.
 • Ingen skyddsutrustning som handskar eller andningsutrustning krävs för installationen.
 • Högt isoleringsvärde (R-värde).
 • Tvättbar, korrisionsbeständig.
 • Fukttålig, svamp- och mögelbeständig.
 • FDA, HACCP och BRC godkänd.
 • Antistatisk, samlar inte damm, behåller inte bakterier, lukt eller smuts.
 • Allergivänligt, icke-sönderfallande material, inga luftburna mikropartiklar, skapar inte andningsbesvär.

En isolering med diffusionspärr. Produkten har ETA certifikat ETA - 13/0525 System 3.

ThermoReflekt BIG MTX Fiberfri, värmereflekterande isolering med en tjocklek på 8.00mm. Har samma uppbyggnad som ThermoReflekt BIG men har en extra syrafast behandling. Består av polyetenbubblor täckt med aluminiumfolie, vilket skapar ett reflekterande skikt (95% till 97% reflektivitet) för maximal strålningsreflektion, låg strålningsvärmeabsorption med en testad emissivitet på 0,03 till 0,05.

R-värde 1,74 vid 20mm luftspalt. (R-värde luftspalt 0,77* + ThermoReflekt 0,2 + R-värde luftspalt 0,77* = 1,74).

* Lambdavärde oventilerad luftspalt (värmekonduktivitet) 0,026 W/mK. Beräkningsexempel R-värde för luftspalt. 38,461 x meter luftspalt.

U- och R-Värde mäter endast KONDUKTIV VÄRME (värme genom fysisk kontakt), men kom ihåg att 90% av all sommarvärme och 75% av all vintervärmeförlust kommer från strålningsvärme - värme som överförs från en värmekälla och rör sig genom luften.

Teknisk specifikation ThermoReflekt BIG>

ETA certifikat>> (extern länk till dropbox)

FAQ, vanliga frågor.


Referensbilder

Totalsumma:
  Till kassan
  (0)
  Tillagd i varukorgen